NYBÖRJARKURS MED KAMRATRÄDDNING

Lär dig grunderna i att paddla kajak och få samtidigt ett extra perspektiv på säkerhet i kajaken.

Kursen är anpassad till dig som vill lära dig att paddla och samtidigt vill känna dig trygg när du är ute på vattnet. Kursens fokus är säkerhet. Du får under vägledning av en instruktör tillfälle att öva på hur du kan ta dig upp i kajaken ifall kajaken skulle kapsejsa. Du får pröva på att ta dig upp både med hjälp av kamraträddning samt öva på att ta dig upp på egen hand. Vi går igenom flera olika paddeltag för att du ska kunna navigera kajaken på ett tryggt sätt. Vi övar även på paddelteknik och att paddla med och utan roder. Denna kurs är likvärdig att gå prova-på och fortsättningskursen.

Tid: 4,5 timmar inklusive fika.

Plats: Kajakuthyrningen vid Naven

Ingår: Fullutrustad kajak, paddel, flytväst, kapell, instruktör och fika (Behöver du special kost skriver du det i kommentaren till bokningen).

Ta med dig: Ombyteskläder (du kommer bli blöt) och handduk. Vattenflaska

Erfarenhet: Ingen tidigare erfarenhet av kajakpaddling behövs. Du ska vara simkunnig.
Minimum ålder 18 år eller 15 år i målsmans sällskap

Bra att veta: Osäker på vad du ska ha på dig? Klä dig som till ett lättare träningspass. Använder du glasögon, tänk på att de kan ramla av, sätt på en glasögonsnodd. (Vi har glasögonsnoddar till salu om du inte har). Under denna kursen kommer du bli blöt.

Bra att ha: Solkräm, solglasögon, keps, sandaler eller badskor, regnjacka eller vindjacka. Våtdräkt eller torrdräkt om du har.