BARN KAJAKKURS

En kurs för barn som vill lära sig paddla tillsammans med en vuxen.

Kursen är utformad så att barn och vuxen lär dig teknik och säkerhet tillsammans och parallellt.
Precis som vid en kurs för enbart vuxna så tränar vi på att driva och styra kajaken dit du vill, men med ett extra focus på lek och trygghet. På kursen tränar vi på att både välta och klättra upp i kajaken.
Du som vuxen får träning i vad du kan göra om olyckan är framme och vad barn kan göra för att hjälpa en kompis. På kursen kan vi komma att använda både barn- och dubbelkajaker. Som kursdeltagare skall du ha fyllt 7år och våga doppa huvudet under vattnet.

Tid: 4 timmar

Plats: Kajakuthyrningen vid Naven

Ingår: Fullutrustad kajak, paddel, flytväst, kapell, instruktör samt bullfika (har du special kost skriv det i kommentaren i bokningen).

Ta med dig: Ombyteskläder (du kommer bli blöt), badkläder och handduk. Vattenflaska. Våtdräkt om du har. Varm tröja.

Erfarenhet: Ingen tidigare erfarenhet av kajakpaddling behövs. Som kursdeltagare skall du ha fyllt 7 år och våga doppa huvudet under vattnet. Vuxen behöver vara simkunnig.

Bra att veta: Osäker på vad du ska ha på dig? Klä dig som till ett lättare träningspass. Använder du glasögon, tänk på att de kan ramla av, sätt på en glasögonsnodd. (Vi har glasögonsnoddar till salu om du inte har).

Bra att ha:  Solkräm, solglasögon, keps, sandaler eller badskor, regnjacka eller vindjacka. Regnkläder och en varm tröja om det är lite sämre väder.