CYKEL OCH VANDRING – LÄCKÖ SLOTT, SPIKEN och FRÖFJORDEN

Häng med på en tur till vackra Läckö Slott, mysiga Spiken fiskehamn och natursköna Fröfjorden med sina mäktiga ekar på denna Hike & Bike.

Vi börjar dagen med en rundtur på ståtliga Läckö Slott, här kommer ni även få chansen att strosa runt i slottsträdgården. Efter det hämtar ni ut era cyklar vid campingens reception och trampar 2 km till Spikens fiskehamn. På denna lantliga grusväg, med dess kohagar och idylliska röda svenska hus med vita knutar, får man en känsla av livet på landet.

I Spiken äter ni lunchbuffé på restaurang Sjöboden, de är välkända för sina fantastiska fiskrätter och är med i White Guide. Ta tillfället i akt att strosa runt bland de gamla fiskebodarna där fiskare blandas med unika hantverksbutiker. Hoppa sedan på cykeln igen och cykla 6 km till Otterstad Kyrka. Där möter vår kunniga vandringsguide upp er för att vandra runt Fröfjorden. Vandringen är full av historia och ni kommer inte kunna missa de mäktiga ekarna. Vår guide kommer ordna nykokt kaffe och fikabröd under turen, så det behöver ni inte tänka på.

Väl tillbaka vid kyrkan får ni njuta av cykelturen tillbaka till Läckö Slott innan dagen är slut. Denna tur genomför du själv, det är dock viktigt att ni är på plats vid Otterstad kyrka senast 13.30 för vandringen med guide.

Boka: Vi erbjuder några fasta datum under året (bokning nedan) annars på förfrågan minimum 4 personer på info@naven.se eller ring 0706 25 18 52 eller 0510-10191

Klädsel: Stadiga skor typ tennisskor, en tröja eller jacka om det blev kallt framåt kvällen.

Bra att ha: Solkräm, solglasögon, vattenflaska

Program:
10.00 Guidning på Läckö slott
11.30 Avfärd med cykel mot Spiken
12.00 Lunch buffé på Restaurang Sjöboden
13.00 Avfärd med cykel mot Otterstad kyrkan
13.30 Vandring på Fröfjordsleden med guide
15.00 Cykel tillbaka till Läckö slott

Längd: Cykling: 16 km, Vandring: ca 3,5 km

Ingår: Guidning Läckö Slott, cykelhyra, cykel hjälm, lunch, fika och guide hela dagen

Pris: 955 sek