OM OSS

Vilka är vi?
Naven Outdoor Experience grundades 2012 av Cecilia och Bengt-Åke Ström. Cecilia är från Kållandsö och är 6:e generationens ”Navare”, hennes pappa var sista generationen som växte upp på Navens fyr. Fyren, som ligger precis utanför Navensberg, slutade vara bemannad 1952 och då flyttade familjen därifrån.

Cecilia och Bengt-Åke träffades 2007 genom att Cecilia fick honom i julklapp, som känt kan man inte lämna tillbaka en julklapp. De  flyttade till Navensberg 2011 för att ta över Cecilias farföräldrars hus och  gifte sig 2013.

Cecilia har paddlat i över 30 år och hon överförde sin passion till Bengt-Åke, så de bestämde sig för att starta företag. Grundidén var att visa upp den fina skärgård som finns på västra sidan av Kållandsö, fram till dess hade det endast funnits en kajakuthyrning på Läckö Slott. De flesta valde då att paddla till Navens fyr men inte längre, något som ett nytt uthyrningsställe skulle råda bot på. 2013 fick de även köpa kajakuthyrningen på Läckö Slott, som de nu driver och har öppet under sommarmånaderna.

Social hållbarhet är något som ligger varmt om hjärtat för oss på Naven, vi jobbar aktivt med att samarbeta med lokala aktörer och även att anställa ungdomar från närområdet för att säkra tillväxten av ny arbetskraft till branschen. Vi strävar efter att använda så lite engångsartiklar som möjligt och uppmuntrar våra gäster att göra detsamma. Naven Outdoor Experience, som från början hette Navens kajak och bastuflotte, jobbar idag med kajakuthyrning, stugor, vandring, bastuflotte och guidade turer.

Vi fick 2018 utmärkelsen som ”årets turismföretagare” i Destination Läckö-Kinnekulle och prisades för att se utvecklingspotential och ständigt skapa nya reseanledningar till destinationen.