Blogg


Naturen in på knuten

I går natt bodde en av våra vänner i en av Katrineforsstugorna. Hon ringde i kväll och var bara så glad. ”Tänk att bara efter ett dygn i stugan känner man sig så mycket mer avslappnad. ” sa hon. ”Att det kan vara så enkelt att få tillbaka lite energi.”
Katrineforsstugorna ägdes förut av peronalklubben på Katrineforsbruk i Mariestad. När det var dags att avyttra dem köpte Prästlönetillgångarna i Skara stift dem för att använda till uthyrning. De vill att fler människor ska kunna uppleva naturen på ett enkelt sätt. Man ha sen dragit in vatten, el och avlopp och bredband är förberett. I höstas tog vi över ansvaret för uthyrningen av de två stugorna. De ligger precis i skogsbrynet, ett stenkast från sjön, vid Ersbäcken på Kållandsö.
Skogen börja vid farstutrappen en av Kållandsös vandringsleder ligger nedanför berget och klipporna nere vid sjön är bara några meter bort. Det sägs att det i år ska finnas mycket svamp i skogarna runt omkring. I vikarna runtomkring fångar man både abborre, gädda, lax och gös.
Kanske skulle man ta sig en natt i en av stugorna och ladda batterierna, så kallad Hemester helt enkelt. Stugorna heter Röda och Gröna stugan och har 4 bäddar i varje.